Lihtne küsimus (1)

Miks on „Kasekese” batoonid pakitud uude raskesti avatavasse pakendisse? Lapsed ei suuda pakendit avada, kuid kellele siis veel kui mitte lastele on batoonikesed mõeldud? Komm sees on aga maitsvam kui varem.

Vastab Monika Heinrand, Kalev Chocolate Factory turundusdirektor:

Kalevi eesmärgiks on pakkuda magusasõpradele uusi ja huvitavaid tooteid ning hoida jätkuvalt toodete kõrget kvaliteeti. Alates 2007. aasta algusest on toimunud järk-järguline üleminek kommide uuele pakkesüsteemile, kus vanad pakkemasinad asendati uhiuute flowpakkemasinate vastu. Otsus nende kasuks sündis, tuginedes kahele olulisele argumendile:

1) kvaliteet – uus pakend tagab, et kompvek on paremini hoitud ning võõrkehad ja aroomid ei pääse ümbritsevast keskkonnast ligi;

2) säilivusaeg – Kalevi kommides ei kasutata säilitusaineid, kuid tihedas konkurentsis on toodete säilivusaeg jaevõrgus üks olulisi argumente.

Seega oleme pidevalt otsinud uusi võimalusi leidmaks lahendusi säilivusaja pikendamiseks, loobumata sealjuures oma säilitusainevabast strateegiast. Uute pakendite õhukindlus on just üks selliseid võimalusi.
Samuti toetasid meie otsust üldised trendid toiduainetööstuses, kus järjest enam eelistatakse just flowpakendit. Näiteks jäätise puhul tundub keevisega flowpakend täna ju vägagi omane, aastaid tagasi oli ka see uudne ja harjumatu.

Ka pakkimise kiirus on uue pakendi puhul suurem, samuti vajab uus tootmisliin vähem töökäsi – tööjõu nappus on tänases Eestis ju paljuräägitud teema.

Kindlasti nõuab uus pakend harjumist ning tugev keevis, mis tagab pakendi õhukindluse, vajab kommi avamisel teistmoodi lähenemist. Siiski loodame siiralt, et igas vanuses kommisõbrad ka uuest ja kvaliteetsemast pakendist kommid kätte saavad ning naudivad paremini säilinud maitseomadusi.  

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)