Lugeja mure

Linnas on liiga vähe prügikaste ja needki on pidevalt täis. Viitan sellele, et koera väljaheidete koristamata jätmine on karistatav, aga kui kõik oma looma järelt ilusti ära koristad, pole kotikest kusagile panna – isegi peatänaval on vähe prügikaste.

Pikal tänaval ei ole aga ühtki prügikasti Hanvari kliiniku nurgast kuni Smuuli tänavani välja. Ühesõnaga, kotikest koera väljaheidetega tuleb tassida läbi linna, sest kutsud pole nagu inimesed, kes käivad ilusasti kempsus. Kas seda asja saab ehk veidi parandada?

Vastab

Kuressaare linnavalitsuse heakorra ja haljastuse spetsialist Kaljo Ellik:

Küsimus ei ole päris täpne. Esimene prügikast asub bussipeatuses, Vanalinna kooli väravas on teine, järgnevad veevarustuse ja ehitusmaterjalide kaupluste ning edasi Slupi nurga haljasala pinkide kõrval olevad prügikastid. Päris viimane on jällegi bussipeatuses ja nii edasi.

Meie linnakodanike kultuuri kontekstis ei ole see teema mitte ainult mustvalge. Seni kuni nimesed toovad massiliselt kodudest olmeprügi-ehitusprahti ja selle otse prügikastidesse topivad ning prügikasti ümbrusse jätavad, seab linna eelarve omad piirid nii uute prügikastide paigaldamisel kui ka lõputul tühjendamisel. On olemas üks eriline liik “kentaure”, kelle hobi on uusi prügikaste rikkuda ning maa seest välja kangutada ja seda vaatamata aastaajale ja ilmale.

Kahel viimasel aastal oleme avalikku linnaruumi paigaldanud üle 150 kaasaegse prügikasti, ainuüksi bussipeatustesse 60, linnakeskusse 40, lisaks koolide-lasteasutuste juurde, puhkealale. Tellitud on ka 20 uut prügikastikomplekti, mis paigaldatakse lossivallide läheduses asuvate pinkide juurde.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)