Kuressaare sundüürnike kolimistoetus tõuseb 50 000 kroonini

Läinud kolmapäeval koos olnud Kuressaare linnavolikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjon otsustas toetada linnavalitsuse ettepanekut tõsta sundüürnikele makstavad kolimistoetust seniselt 30 000 kroonilt kuni 50 000 kroonini.

Siiani on nn ümberasumistoetust makstud 43 leibkonnale üldsummas 810 000 krooni (2002. aastal, mil määrus esmakordselt kinnitati, oli kolimistoetus 15 000 krooni, 2006. aastal tõsteti see 30 000 kroonile). Viie aasta lõikes on tagasi lükatud kahe leibkonna taotlus, kuna inimesed on juba elanud teisel pinnal enne taotluse esitamist.

Volikogu arutab sundüürnike kolimistoetuse tõstmist 27. septembril.
Sotsiaal- ja tervishoiukomisjon kuulas ära ka abilinnapea Kalle Koovi põhjendused selle kohta, miks otsustas linnavalitsus Kuressaare haigla hooldekodu arendamist puudutava ettepaneku linna arengukavast välja jätta. Koovi sõnul on Kuressaare haigla, mille üks osakondi hooldekodu on, iseseisev sihtasutus ning linn ei saa eelisarendada ühe sihtasutuse ühte osakonda.

Praegu on linnal töös päevakeskuse teise etapi ehk täpsemalt rehabilitatsiooni- ja eakate keskuse ehitamise projekt, kuid järgnevatel aastatel ei ole ka võimatu, et linna arengukavasse lisatakse omaette hooldekodu rajamine.

Abilinnapea Juhan Nemvaltsi hinnangul tuleb praeguse hooldekodu teenustega lihtsalt leppida, sest „selle hinna eest rohkem teenust ei saa“. Samas tunnistas ka Nemvalts, et haigla ei ole hooldekodu jaoks parim lahendus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)