Saaremaa Poistekoor laieneb Kuressaarest valdadesse

Saaremaa Poistekoori eestvedajatel on plaanis liita Kuressaare, Leisi, Valjala ja Orissaare laulupoisid ning moodustada maakondlik Saaremaa poistekoor.

Dirigent Veikko Lehto sõnul korraldatakse algaval 22. hooajal töö igakuiste laululaagritena erinevates koolides, millele lisandub iganädalaselt 1 tund lauluproovi koha peal. Kuressaares tegutsev koor paikneb alates sellest sügisest Inspira huvikooli ruumides, teiste valdade koorid tegutsevad edasi oma kooli juures.

Koori alanud hooaja tähtsamad ettevõtmised on jõulukontserdid, reis Espoosse ja juunikuine meestelaulupäev Kuressaare lossihoovis. Koori dirigendid on Veikko Lehto, Tiina Oks, Helen Aasma ja koormeister Anne Kann. Esimene laager tuleb juba sel nädalavahetusel Leisis.

Aastaid Kuressaare noorte huvikeskuse juurde kuulunud Saaremaa Poistekoor töötab alates sügisest Kuressaare gümnaasiumi sihtasutuse huvikool Inspira koosseisus.

„Meile tundus, et huvikool Inspira on koorile õige koht, sest koor peaks tegutsema õppeasutuse juures,” rääkis dirigent ja Inspira muusikaosakonna juhataja Veikko Lehto, lisades, et kuna koor on nüüd maakondlik, siis on Kuressaare gümnaasiumis paremad harjutamistingimused. Samuti on õppeasutusel olemas vajalik koolitusluba.
Kuressaare noorte huvikeskuse juhataja Aare Martinson kinnitas, et koor on oma tegevusega juba huvikool Inspira all.

„Dirigent Veikko Lehto, kes juhib Inspira muusikaosakonda, ei saa väljaspool oma huvikooli enam ringi juhendada,” sõnas Martinson, kellel on kahju, et huvikeskus ühe ringi võrra vaesemaks jäi. Samas nentis Martinson, et huvikeskuses jätkates oleks Saaremaa Poistekoor jäänud dirigendita, sest Saaremaal on praktiliselt võimatu koorile nii kiiresti uut dirigenti leida.

Seda enam, et osa poisse oleks kindlasti Veikko Lehtoga kaasa läinud.
Kuressaare abilinnapea Argo Kirsi sõnul on kõik juba kooli ja koorijuhtide vahel sisuliselt kokku lepitud, linnal jääb asi vaid formaalselt paika panna ja otsustada rahaliste vahendite eraldamine. „Peaasi, et lapsed laulda saavad,” märkis abilinnapea.

Lisaks poistekoorile alustas käesoleva aasta sügisel KG huvikoolis Inspira tegutsemist ka ülelinnaline neidudekoor, kus laulavad kahe gümnaasiumi õpilased. „Teeme koostööd KG huvikooli Inspira solistide, Orissaare gümnaasiumi tütarlastekoori ja Saaremaa Poistekooriga,” rääkis uue koori dirigent Laine Lehto.

Ta lisas, et lähiajal on kavas luua ka maakondlik neidudekoor, seda esialgu Kuressaare neidudekoori ja Orissaare tütarlastekoori baasil, mis korraldaks siis ühiseid laululaagreid, kontserte ja välisreise ning osaleks laulupidudel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)