Töötud noored naised saavad tasuta teeninduskoolitust

Töötud noored naised saavad tasuta teeninduskoolitust

 

Oktoobris algab Saaremaa Õppekeskuses töötutele noortele naistele mõeldud klienditeenindus-koolitus. Sama projekti raames haritakse ka teenindusvaldkonna ettevõtjaid.

Euroopa sotsiaalfondi rahastatava projekti „Professionaalne teenindaja kui teeninduse kvaliteedi võtmetegur“ juhi Silja Kruuseri sõnul on 16–24-aastastele Saare maakonna naistele mõeldud koolitusel veel vabu kohti.

„Osalejatele on see väga suur võimalus,“ leiab Kruuser. „Eriti neile, kes lastega kodus, sest koolituse ajal pakume osalejatele lapsehoiuteenust.“ Soovijad peavad olema tööturuametis töötuna arvele võetud. Samas võivad nad õppida täiskasvanute gümnaasiumis. „Arvestame sellega tunniplaani koostamisel,“ lubas projektijuht.

Tunnid hakkavad toimuma igal tööpäeval ning seda kolm ja pool kuud. Muuhulgas räägitakse tööturust, saavutuspsühholoogiast, majandusest, kliendikesksest teenindusest.

Eestvedajad loodavad, et projekti tulemusel saavad kahekümnest koolitust saanud inimesest tööd viisteist. „Viis inimest saavad töökoha palgatoetusega,“ ütles Kruuser, kelle sõnul tähendab see, et projekti rahadega kompenseeritakse töövõtjatele pool töötaja nelja esimese kuu palgakulust. Lisaks on projektis osalejatele ette nähtud mitmesugused toetused ja stipendiumid, näiteks transpordikulude hüvitamine.

Eile toimus Kuressaares Saaremaa Õppekeskuse korraldatud infopäev teenindussektori ettevõtjatele. Õppekeskuse juhi Leonora Krausi hinnangul on hetkesituatsioon selline, et tööle värbajatel ei ole kedagi valida.

„Inimene astub tänavalt sisse ja tal ei ole mingit aimu, mis see teenindamine tegelikult on,“ ütles Kraus. „Kas me oskame neid õpetada ning loome tööks keskkonna, kus inimene tahab olla ning areneda,“ peaks Krausi sõnul olema ettevõtjate põhiküsimus endale.

„Järgmisel infopäeval räägime sellest, mida ettevõtjad peaksid tegema, et väärtustada teenindustöötajat – motivatsioonisüsteemidest, töötingimustest, inimestega suhtlemisest,“ loetles Kraus, kelle kinnitusel on projekti eesmärk ühest küljest valmistada ette korralikku teenindajat, aga teisalt panna ettevõtjad mõtlema sellele, kuidas töötajaid hoida.

Saare maakonnas oli augustikuu lõpu seisuga 337 registreeritud töötut. Tööturuameti Saaremaa osakonna juhataja Kaie Lepa andmetel oli teises kvartalis maakonnas teenindussektoris 193 vaba töökohta, mis moodustas kõikidest pakutavatest ametipostidest 36 protsenti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)