Saaremaa spaaturul käib tööjõu üleostmine (4)

Saaremaa spaaturul käib tööjõu üleostmine

 

Interneti töökuulutuste portaalides pakutakse tööd kümnele erinevale kohale Saaremaa Spa Hotels ketis. Lisaks on sama keti sanatooriumitest hiljuti lahkunud või koondatud mitmeid-kümneid inimesi.

Saaremaa Spa Hotels juhatuse esimehe Toivo Asti sõnul toimub Saaremaa hotelliturul praegu meeletu tööjõu üleostmine ja puudust tuntakse eelkõige spetsialistidest.

Saaremaa spaa-turul valitsev olukord, kus kaader liigub erinevate hotellide vahet, on tekkinud põhjusel, et viimasel ajal on juurde tulnud mitmeid spaateenuseid pakkuvaid firmasid. Toivo Asti sõnul otsivad nemad spetsialiste juurde peamiselt mandrilt, kuna siin pole enam kedagi võtta.

„Kust seda kaadrit siis Saaremaale juurde tuuakse, kui spaasid kerkib nagu seeni, nad tahavad ju kõik tööjõudu saada. See pole kuskil saladus, et Saaremaal käib meeletu üleostmine,” kommenteeris Ast töötajate lahkumist.

Juhatuse esimehe sõnul on peamine probleem toitlustuspoolega, internetis pakutakse tööd nii peakokale kui ka toitlustusala juhatajale.

Ast lisas, et olukorda ei maksa siiski üledramatiseerida, kuna suurem või väiksem tööjõu otsing käib taolises firmas alati. „Eks me ikka kogu aeg otsime, teenindajad on pidevas liikumises. Põhitööjõud on naised, loomulik nähtus on, et minnakse sünnitusjärgsele puhkusele, abiellutakse, vahetatakse elukohta. Saaremaal liikumine käib. Kuni Saaremaal on palgatase üks ja mandril teine, siis see liikumine jääb,” rääkis Ast.

Küll on aga suur inimeste liikumine vallandanud kuulujutud, nagu kavatseksid omanikud Saaremaa Valsi nimelise spaa-hotelli poolt maha müüa. Seda juttu ka ise kuulnud Ast kinnitas, et kuuldused ei vasta tõele. „See on üks kõige rohkem vale kuulujutt, mis meie kohta liikunud on. Seda pole juhtkonnas ega nõukogus arutatudki mitte. Ma olen ka seda kuulujuttu kuulnud. Ega tea, millest see tulnud on. Kett me oleme ja ketina me jätkame,” ütles juhatuse esimees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)