Jüri Saar: maavalitsuse asjaajamine on inetu (4)

Kihelkonna vallavanem Jüri Saar ei ole rahul Saare maavalitsuse tööstiiliga lühendada valda läbivat bussiliini vallavalitsust sellest informeerimata. Saare maavalitsus kooskõlastas septembri algul AS-i GoBus taotluse lühendada ühte bussiliini selliselt, et liini teeniduspiirkonnast jääb välja Pidula kant.

Kihelkonna vallavanema Jüri Saare sõnul on liini täituvus tõepoolest väike, kuid selle liiniga sõidab kooli neli Kihelkonna last, kes õpivad Kärla põhikoolis. „Tänase päeva seisuga ei ole õiget lahendust, mis nende lastega saab,“ lausus Saar. „Vald peab muidugi aitama nende transporti organiseerida, aga siis mitte enam Kärla kooli, vaid Kihelkonna kooli,“ sõnas vallavanem.

Jüri Saare hinnangul tekitab pealesunnitud koolivahetus lastele probleeme. „Kui sa oled kuu aega käinud ühes koolis ja nüüd pead minema teise kooli, siis see asi pole üldse nii lihtne, kui alguses paistab. Lastel on olnud ju mingi oma valik ja selle vägisi eiramine tekitab neil stressi,“ lausus Saar.

Kihelkonna vallavanem taunis asjaolu, et nii bussifirma GoBus kui maavalitsus on jätnud Kihelkonna valla oma kavatsustest informeerimata.

„Nad väitsid, et on rääkinud Kärla vallaga, aga Kärla vald pole Kihelkonna vald ja see ei lahenda meie probleeme,“ lausus Saar. „Väga inetu asjaajamine, ma ei tahaks majandusministri ja maavanema vaidlust korrata, aga niimoodi ei tohiks asju ajada,“ lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)