Jukude nädal või „rebaste retsimine”

Paljudele 10. klassi minejatele algab kooliaasta muuhulgas ka traditsioonilise üritusega, mille idee on kümnendikud kooli vastuvõetuteks kuulutada. Olles kooliti erinev, on põhirõhk selle ürituse puhul mitmesuguste katsete korraldamisel ning ebaharilike riiete kandmisel.

Kindlasti on koolielu elavdavad sündmused igati teretulnud. Õpilased-õpetajad saavad koolirutiinist välja ning uued õpilased gümnasistide hulka kui oma perre vastu võetud. Samas ei tohiks unustada koolikiusamisest tulenevaid ohtusid. Ühest küljest väidetakse, et kedagi ei sunnita ju midagi tegema, kuid selge on see, et mõned õpilased teevad kõike kaasa vaid hirmust. Kes massiga kaasa ei lähe, saavad märgi külge terveks kooliajaks.
Iga ürituse puhul on neid, kes on toimuvaga rahul (pahatihti need, kelle käes on võim sündmuse käiku mõjutada) ning neid, kes virisevad. On ka vaikivaid kannatajaid. Kuidas teha nii, et nimetatud üritusest kujuneks meeldiv mäletus kõigile õppuritele? Et väike nali ei muutuks kellegi jaoks suureks tragöödiaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)