Esimese vaimukate missitiitli võitis Pille Siplane (2)

Esimese vaimukate missitiitli võitis Pille Siplane

 

Pühapäeval kogunesid Saare maakonna arengupuuetega inimeste tugiühingu liikmed ja toetajad Kuressaares Pikal tänaval asuvasse päevakeskusesse, et õnnitleda üle-eestilise konkursi „Miss vaimukad 2007” tiitlivõitjat Pille Siplast.

Kohaletulnutele näidati pilte Läänemaal toimunud üritusest ning kandidaadid demonstreerisid uuesti, kuidas missivalimine käis.

Läänemaal Tuksi külas 30. augustist kuni 2. septembrini toimunud traditsioonilise üle-eestilise vaimupuudega inimeste ja nende perekondade iga-aastase kokkutuleku raames korraldati sel aastal esmakordselt vaimukate missi ja kõige nooblima härrasmehe valimised.

Saaremaad esindasid missikandidaatidena Kristina ja Pille, härrasmeestena Raul ja Peeter.

Lisaks enda tutvustamisele ja talendivoorule tegid missikandidaadid läbi ka õhtukleidivooru ning vestluse.

Ka jälgiti kogu laagris oldud aja jooksul kandidaatide käitumist ja kombeid ning neil tuli osa võtta erinevatest töötubadest.

Kui Pillelt võistluste vestlusvoorus küsiti, mida ta teeks siis, kui oleks Eesti vabariigi president, vastas ta: „Kui oleksin president, teeksin nii, et ei kaotataks Eesti väikekoole.” Võiduga kaasnes ka see, et järgmisel aastal korraldatakse taoline laager ja võistlus Saaremaal.

Kus ja kuidas üritus toimub, ei ole hetkel veel teada. Saare maakonna arengupuuetega inimeste tugiühingu eestvedaja Ludmilla Siplane loodab siiski, et saarlased saavad ürituse korraldamisega hakkama.

Missivalimine toimus laagri raames esmakordselt, idee tuli filmirežissöör Vahur Laiapealt, kes teeb vaimupuudega inimestest filmi „Ilusad inimesed”.

Režissöör selgitas teemavalikut järgmiselt: „Miks ei võiks ka vaimse puudega inimesed vastastikku mõõtu võtta selles, milles terved inimesed võistlevad.” Vahur Laiapeale ei ole see vaimupuudega inimestest esimene film, antud juhul paelusid teda just missivõistluste raames kokku saanud väga erinevad inimesed.

„Film jälgibki seda, kuidas need erinevad inimesed omavahel hakkama saavad. Milline on see ühisosa nende inimeste vahel,” selgitas režissöör. Filmi tegemist on toetanud Eesti Filmi Sihtasutus ning see peaks valmima 2008. aasta suveks.

„Filmi idee puhul on mulle ka ette heidetud vaimupuudega inimestega manipuleerimist. Mina leian, et vaimupuudega inimesed on nagu teisedki inimesed, nad on osa meie elust,” lisas Vahur Laiapea.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 78 korda, sh täna 1)