Tervishoiuamet kontrollib Kärla koduõde

Tervishoiuamet alustas 5. septembril Oma Saares ilmunud artikli „Kärla valla perearst ei tunnista Kärla valla koduõde” põhjal järelevalvemenetlust, et uurida Kärla vallavalitsuse töölevõetud koduõde-hooldustöötaja Inga Adamsoni tegevuse seaduslikkust.

„Menetlus algatati põhjusel, et selgitada välja koduõenduse hooldusteenuse asjaolud Kärla vallas,“ ütles Oma Saarele tervishoiuameti peadirektor Üllar Kaljumäe. „Meie teada ei ole Kärla valla territooriumil registreeritud ühtegi teenuse osutajat, mistõttu soovime ülevaadet, kes teenust osutab ja milline on teenuse sisu. Need asjad peavad olema korras sõltumata sellest, kas teenuse eest maksab haigekassa või keegi teine.“

Järelevalvemenetluse põhjustanud leheloos väitis Kärla valla perearst Made Reinumägi, et Kärla vallavalitsuse poolt ametisse võetud koduõe tegevus on ebaseaduslik, sest seadus ei võimalda omavalitsusel meditsiiniteenust osutada.

Kärla valla koduõde-hooldustöötaja Inga Adamson ütles Oma Saarele, et tema järelevalvet ei karda, sest kõik dokumendid on korras.

Üllar Kaljumäe sõnul algatab tervishoiuamet väga palju menetlusi ajaleheartiklite põhjal, sest järelevalvejuhtumi jaoks oluline info satub sageli esimesena just ajakirjandusse. „Siin ei ole midagi eriskummalist, me teeme aastas paarsada järelevalvemenetlust ja see ei tähenda, et alati kedagi karistatakse või miski on valesti,“ lisas ta.

Kärla vallavanem Meelis Sepp ei soovinud järelevalvemenetlust kommenteerida enne, kui on tervishoiuameti esindajatega kohtunud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)