Plussmeister OÜ nime all tehakse kelmust

Lääne politseiprefektuuri kriminaalosakond hoiatab inimesi firma Plussmeister OÜ (reg nr 11412941) eest, mille nimelt saadetakse ettevõtetele fiktiivseid arveid mitmesuguste teenuste osutamise eest.

Näiteks laekus ühele asutusele ligi 24 000 krooni suurune arve. Töödena loetleti paljundus-, printimis- ja skaneerimistöid, aga ka koopiate tegemist ja muid sarnaseid teenuseid. Arved saadetakse postiga ja need ei ole allkirjastatud. Arve väljastajana on nimetatud keegi Arvet Soonberg, aga sellenimelist inimest prefektuuri andmetel Eesti Vabariigis ei ole.

Kontaktandmetena on kirjas meiliaadress plussmeister@hot.ee ning mobiiltelefoni number, millele helistamisel keegi ei vasta. Selle nn firma aadress võib osutada paiknemisele erinevates Eestimaa linnades.

Lääne politseiprefektuuri kriminaalosakonna majanduskuritegude talituse vanemkomissar Mehis Mets soovitab kõigil enne arve tasuma asumist veenduda, et asutus on ka tegelikult arve esitaja poolt arvel loetletud teenuseid kasutanud.

Prefektuur soovib, et inimesed annaksid neile sellistest juhtumitest teada ning et inimestel oleks nii palju kodanikujulgust, et oma ütlused ka kirjalikult vormistada. Inimeste kirjalikud avaldused, milles on fikseeritud konkreetsed faktid, on aluseks menetlustoimingutele.

Lääne politseiprefektuuri avalike suhete büroo komissari Kaja Kuke sõnul on selliseid arveid saanud mitmed ettevõtted. “Kuna asi on veel nii värske, siis täpsetest summadest on veel vara rääkida,” ütles Kukk, kelle sõnul Saaremaalt veel vastavasisulisi avaldusi tulnud ei ole ning loodetavasti aitab teavitamine sulide tegutsemisele piiri panna.

Lääne politseiprefektuur palub kõigil, kes on sarnaseid arveid saanud, võtta ühendust prefektuuri kriminaalosakonna majanduskuritegude talitusega telefonil 444 6443 või politsei tasuta lühinumbril 110.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)