Muhulane Imre Sooäär õpib heliloojaks (3)

Muhulane Imre Sooäär õpib heliloojaks

 

Muhu põhikoolile ja Saaremaa ühisgümnaasiumile hümni kirjutanud Pädaste mõisnik ja riigikogu liige Imre Sooäär astus muusikaakadeemiasse õppima elektroonilise muusika kompositsiooni eriala.

„Inimene peab ju kogu elu midagi juurde õppima ja ma olen loominguga tegelenud palju aastaid ning ühel hetkel tahaks ennast akadeemiliselt täiendada,” rääkis Imre Sooäär, kelle varasem muusikaline haridus pärineb Tallinna ülikooli koorijuhtimise erialalt.

„Filmi- ja muusikalimuusika köidab mind enim ja miks mitte mõnele Eesti filmile kunagi ise muusika kirjutada,” ütles Sooäär, kellel on plaanis lähitulevikus välja anda kaks plaati, millest üks on „Kõikide Eesti saarte laulud”. Plaadil esitavad tuntud eesti lauljad tema kirjutatud laule igast Eesti asustatud saarest.

„Praegu ei ole kogu materjal veel koos ja ma ei oska öelda, millal see täpselt valmis saab,” sõnas Sooäär, lisades, et tahab plaadiga toetada muusikaharidust Eesti saartel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)