Juhtkiri: Kas Eesti on mereriik? (2)

Juhtkiri: Kas Eesti on mereriik?

 

Põllumajandusministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Madis Reinup kinnitas talvel, et Eesti kalanduse arengukava 2007–2013 raames saab Saare maakonnast piirkond, kus hakatakse maksma kalanduspiirkondade säästva arengu toetust.

Paraku ei ole kohalikel kalameestel siiani võimalik toetust taotlema asuda, kuigi nendepoolne valmisolek on ammugi olemas ning vastav info jõudis ministeeriumisse juba 2006. aasta detsembriks. 10 kuuga ei ole ministeeriumis suudetud vormistada ministri määrust, mis kinnitaks vastava meetme rakenduskava.

Alles pärast seda saab hakata looma mittetulundusühingut, nagu toetuse taotlejalt nõutakse. Seega läheb arvatavalt veel aasta, enne kui toetus kalameesteni jõuab. Määrust puudutava küsimuse arutamise komisjon oleks pidanud toimuma augusti lõpul, kuid millegipärast seda ei juhtunud.

Rannakalurid ei ole erinevalt põllumeestest 15 aastat saanud mitte mingisuguseid toetusi. Ministeerium omalt poolt ütleb, et nende idee on teha määrus põhjalik, mis aga võtab aega. Pärast 15 aastat ootamist tundub kalameestele liiga pikana ilmselt iga aeg.

Olukord on järgmine – raha on olemas, kuid kätte seda ei saa. Kurioosne on seejuures, et raha kättesaamine ei jää taotlejate vähese huvi või nõuetele mittevastavuse taha, vaid takerdub raha jagava institutsiooni enda tegemistesse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)