ATV juhte on raske püüda

Hoolimata keskkonnainspektsiooni inimestepoolsest teavitamisest juhtub enamasti, et keelatud kohas ATV või muu mootorsõidukiga liiklevad juhid jäävad karistamata, kuna inspektorid jõuavad pikkade vahemaade tõttu kohale alles siis, kui seaduserikkujad on lahkunud.

Keskkonnainspektsiooni vaneminspektor Marika Pulk paneb inimestele südamele, et nad vales kohas liiklejaid märgates märgiksid üles sõiduki registreerimisnumbri. „Selle põhjal on meil võimalik juht hiljem tuvastada,“ selgitas ta.

Pressiesindaja Leili Tuule andmetel on inspektsioonile suve jooksul Saare maakonnast laekunud paar-kolm teadet, kuid karistatud ei ole ühtegi inimest.
Veekogu ranna või kalda piiranguvööndis on mootorsõidukiga sõitmine keelatud väljaspool selleks ettenähtud teid.

Läänemere ja suuremate järvede rannal on piiranguvööndi laius 200 meetrit, kõige väiksematel veekogudel on kalda piiranguvöönd 50 meetrit. Seaduserikkumise eest on trahv kuni 18 000 krooni. Enim rikkumisi on sel suvel registreeritud Harju-, Pärnu- ja Hiiumaal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)