Ajaloomuuseumi esindajad tutvuvad Kingissepa kujuga

Ajaloomuuseumi esindajad tutvuvad Kingissepa kujuga

 

Eesmärgiga üle vaadata Viktor Kingissepa skulptuur ja tutvuda Saaremaa muuseumi lähiajaloo püsiekspositsiooniga, saabus eile pärastlõunal Kuressaarde Eesti ajaloomuuseumi 16-liikmeline delegatsioon.

Eesti ajaloomuuseumi arendusdirektor Mariann Raismaa ütles Oma Saarele, et nende töötajate Saaremaa visiidil on kaks eesmärki. „Nagu teada, otsustas Kuressaare linnavolikogu kunagi linna keskväljakul seisnud Viktor Kingissepa kuju ajaloomuuseumile kinkida,“ rääkis ta. „Meie töötajad nüüd kavatsevadki vaadata, millises olukorras see skulptuur on ja kuidas oleks seda võimalik pealinna transportida.“

Raismaa sõnul on ajaloomuuseum juba leidnud firma, kes Kingissepa kuju Tallinna toimetab. „Kindlasti viiakse Kingissepa kuju Saaremaalt ära veel selle aasta sees ja pannakse üles Maarjamäe lossi parki,“ kinnitas ajaloomuuseumi arendusdirektor.

Tallinna ajaloolaste Kuressaare külastuse teine eesmärk on tutvuda Saaremaa muuseumi lähiajaloo püsiekspositsiooniga. „Järgmisel aastal on ju Eesti Vabariigi 90. juubelisünnipäev ja sellega seoses kavatseb ajaloomuuseum avada näituse teemal Eesti Vabariik läbi 90 aasta,“ ütles Mariann Raismaa.

Tema sõnul on Saaremaa muuseumi töötajad saanud hakkama märkimisväärse saavutusega ja avanud täiesti uue lähiajaloo püsiekspositsiooni. „Et vabariigi juubelinäitust hästi korraldada, kavatsemegi Saaremaa muuseumi tööga veidi lähemalt tutvuda ning üheskoos arutada selle tugevaid ja nõrku külgi.“

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)