Tänavuses „Kahes taktis“ võistleb neli saarlast

Tänavuses „Kahes taktis“ võistleb neli saarlast

 

Eesti Televisiooni laulusaatesse “Kaks takti ette” pääses ligi viiesaja soovinu seast 40 lauluhuvilist noort üle Eesti, teiste seas ka neli saarlast. Pöidlaid saab peos hoida Saaremaa esindajatele Karl-Jörgen Viskusele, Maria Välile, Margus Vaherile ja Marvi Vallastele.

Eelvoorud toimusid telemajas, kus korraga oli žürii ees 20 noort lauljat. Saarlastel läks hästi. „Laulsin oma laulu a capella mikrisse ära, siis küsiti mõni küsimus, siis väike intervjuu kohapeal ja minema,” meenutas lühikest eelvooru Margus Vaher.

„Laulsin kahte laulu, üks oli „Songbird” ja kuna žüriis oli ka Saatpalu Lauri, kes oli mind varem kuulnud koos Tiit Paulusega esinemas, siis tema tahtis, et ma „Saaremaa valssi” laulaksin,” rääkis Maria Väli, kelle arvates oli eelvooru tase üsna seinast seina. Sama kinnitasid ka teised, siiski mööndes, et edasipääsenute hulgas on palju neid, kes juba kusagil häid tulemusi saavutanud.

Miks noored üldse otsustasid laulma minna, oli ühest küljest tingitud telekogemuse saamise soovist, teisalt aga lihtsalt tahtmisest end proovile panna. „Ma tahan anda endast parima ja lava peal tunda, et ma laulan muusikat, mitte ei laula lihtsalt tehniliselt õigesti. Senikaua kuni ma ise endaga rahul olen, võin ma jõuda kas finaali või kohe välja langeda – sellel ei ole minu jaoks vahet,” arvas Vaher.

Loomulikult püüavad kõik neli jõuda siiski võimalikult kaugele. „Kuna mul on eelmise aasta kogemus, kui enamiku asjadega alt läksin, siis need asjad loodan ma nüüd ära parandada ja ikka järgmisse vooru edasi saada,” lubas Marvi Vallaste end uuel moel proovile panna.

Saateid hakatakse lindistama septembri keskel ja oktoobrist alates jõuavad need ka teleekraanile. Saate “Kaks takti ette” peaprodutsent on Juhan Paadam ja saatejuht Tanel Padar.

Eelvoorude žüriisse kuulusid ETV veebilehe andmeil Elmar Liitmaa, Hanna-Liina Võsa, Lenna Kuurmaa, Lea Liitmaa ja Lauri Saatpalu.

Esimene “Kaks takti ette” oli eetris 1972. aasta 12. mail, aastate jooksul on saates võistelnud näiteks Silvi Vrait, Anne Veski, Kate, Pearu Paulus, Maarja-Liis Ilus, Lauri Liiv, Gerli Padar, Vaiko Eplik, Kaire Vilgats, Maiken, Ewert Sundja, Sofia Rubina, Mikk Saar ja Laura Põldvere.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 50 korda, sh täna 1)