Pulmatseremoonia Kaalis eeldab keskkonnateenistuse luba

Saaremaa keskkonnateenistus taunib möödunud nädalal Kaali meteoriidikraatri juures aset leidnud juhtumit, kus pulmatseremoonia käigus visati järve tühi pudel.

Saaremaa keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialisti Mari Koppel-Lepiku sõnul võib kaitsealadel vabalt liikuda, kuid kaitsealadel korraldatavad rahvaüritused, sealhulgas tseremooniad, tuleb kooskõlastada Saaremaa keskkonnateenistusega kui kaitseala valitsejaga ja Riikliku Looduskaitsekeskuse Saare regiooniga kui kaitseala kaitse korraldajaga.

„Seni ei ole taolises küsimuses meie poole pöördutud,” märkis Koppel-Lepik, kelle sõnul austavad nad vanu pulmakombeid ja traditsioone, kuid ei pea õigeks, et pudeleid Kaali meteoriidikraatrisse loobitakse.

Samal seisukohal on ka Saaremaa keskkonnakaitseinspektorid. Peakraater on väike, kinnine, väljavooluta veekogu, kuhu pudelite loopimist saab käsitleda veekogu ja kaitsealuse objekti otsese risustamisena ning taoline tegevus on kaitsealal keelatud.

Keskkonnainspektorid ei soovi kellegi pulmapäeva trahvimisega rikkuda ja paluvad noorpaaridel leida mõni teine võimalus neiupõlvenimest lahti saamiseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)