Ameeriklanna laulab tänaval (12)

Ameeriklanna laulab tänaval

 

Kuressaare on saanud esimese järjepideva tänavamuusiku – Nicole Kennedy Ameerika Ühendriikidest

Aasta tagasi New Yorgi linnast perega Saaremaale kolinud Nicole Kennedy (pildil) oli ookeani taga tunnustatud muusik (naistebänd Gloo Girls kuulus kümmekond aastat tagasi saja parima kolledžiansambli hulka), kes tänaval esinedes püüab hoida oma oskusi rooste minemast.

„New Yorgis olin tegev mitmes bändis, siin ei tunne mind aga keegi. Pean kusagilt alustama ja oma muusikat elus hoidma,“ põhjendab Nicole mõtet musitseerida tänaval ning lisab, et inimesed suhtuvad temasse väga hästi. Sama sooja vastuvõttu loodab ta ka oma uuele muusikastiilile – bändžol mängitavale eesti rahvamuusikale.

Nicole esineb Kuressaares Kohtu ja Turu tänava nurgal paaril korral nädalas. „Käisin linnavalitsuses küsimas, kas tohin seda teha,“ räägib laulja. „Pidin neile mõned paberid viima ja sain kirjaliku loa siin esineda.“
Abilinnapea Argo Kirsi hinnangul ilmestab tänavamuusik linnapilti. „Seni, kuni see kedagi ei häiri ning muusika liiga vali ei ole – miks mitte,“ ei näe Kirss põhjust, miks oleks pidanud kooskõlastusest keelduma.

Nicole Kennedy tuli perega Saaremaale, et õppida ära eesti keel. „Minu abikaasa Derek on eesti päritolu, aga sündinud Kanadas. Ta räägib eesti keelt vabalt,“ selgitab Nicole. „Mina ja mu tütred ei saanud aga Ameerikas elades kuidagi keelt selgeks.“ Nüüd on Kuressaare Põhikoolis õppival 8-aastasel tütrel keel suus ning Nicole ja noorem tütargi juba edusamme teinud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 138 korda, sh täna 1)