Saarlaste jaht takerdus leedu röövpüüdjate võrkudesse

Saarlaste jaht takerdus leedu röövpüüdjate võrkudesse

 

Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Evelyn III sõitis Leedu vetes pahaaimamatult kohalike röövpüüdjate võrkudesse. Inimesed ega jaht õnnetuses kannatada ei saanud.

Naastes võidetud Kura regatilt, sõitis SMS-i jaht Evelyn III (kapten Andres Toom) Leedu–Vene piiri lähedal kalavõrkudesse, mis olid sinna pandud ebaseaduslikult. Kuna võrk takerdus sõukruvisse, toimetas rannavalve Evelyn III slepis tunni ajaga Nida sadamasse.

Kapten Andres Toomi sõnul puhastati sadamas sõukruvi sodist ning jaht sai sõidukorda. „Kaotsi läks ainult aeg,” sõnas Toom. Samas nentis kapten, et tegu oli õnneliku õnnetusega, kuna suuremaid vigastusi ei olnud ning ilmaolud olid head. „Kui oleks tuul tõusnud või äike tulnud, oleks asi ikka ohtlikuks läinud,” oli kapten resoluutne.

Meeskond oli koduteel 250 miili pikkuselt Kura regatilt, kus laupäeval võideti üldarvestuses esikoht. Kokku võistles Evelyn III jahiklassis 8 jahti, üldarvestuses oli võistlustules 30 jahti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)