President Ilves soovib Eestis näha ahvatlevat elukeskkonda

Läänemaal Paslepas 13. augustil kogunenud Presidendi Mõttekoda keskendus seekord teadus-, majandus- ja innovatsiooniküsimustele ning nendevahelistele seostele. Ettekannetega esinesid akadeemik Jaan Einasto, Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna ja Marek Tiits Balti Uuringute Instituudist.

Mõttekoja nõupidamist kokku võttes ütles president Toomas Hendrik Ilves, et kui Eesti ei investeeri senisest rohkem arendusse, teadusesse ja laiemalt haridusse, siis meie vahemaa Euroopa jõukamate riikidega ei vähene, vaid pigem kasvab.

„Nõustun arutelul kõlanud väitega, mille järgi majanduse kasvamine ei pruugi tähendada majanduse arengut. Küsimus on kasvu suunamises elukeskkonna arengusse,“ sõnas Ilves, rõhutades, et Eesti tuleb teha ahvatlevaks elukeskkonna, mitte maksukeskkonnana.

„Kui Eesti tahab olla innovaatilise majandusega riik, siis peame rohkem mõtlema võimalustele, kuidas meelitada Eestisse parimaid ajusid mujalt, eriti Eestist lahkunuid ja nende järeltulijaid,“ ütles Ilves.
Mõttekoja järgmine koosolek on avalik ja toimub Presidendi Kärajate nime all 10. oktoobril Pärnus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)