Laadla leivapäev seppade, laulu, tantsu ja pillimänguga

Laadla leivapäev seppade, laulu, tantsu ja pillimänguga

 

Laupäeva õhtul suitses Sõrves Laadla poe õuel leivaahju korsten, Torgu meesansambel laulis Sõrvemaast, merest ja rukkiväljast, Valjala sepad tagusid rauda ja kinkisid pealtvaatajaile sepiseid.

Filmis „Ruudi“ end tuntuks mänginud ja alles hiljaaegu üle-eestilisel lõõtspillimängijate võistlusel teise koha saanud Ain Hannus sõrmitses oma neljarealist, Valjala segarahvatantsurühm kepsutas õuemurul, lapsed kasutasid võimalust ratsutada ja suure külakiigega kiikuda ning kogu seda toredat vaatepilti nautis rohkearvuline publik.

Arvult teise leivapäeva korraldajat Jone Koppelit jagus oma kenas linases riietuses kõikjale. Lauljad, pillimehed ja sepad said ahjust tulnud sooja leiba koos suitsulestaga esmajärjekorras maitsta. Lisaks anti kuuma kalasuppi.

„Selliseid mehi nagu Jone Koppel peab igas maanurgas olema. Jone tegeleb siin kõigega. Tänu talle saavad sõrulased Laadlast süüa osta. Kerge tal seda kauplust pidada pole, aga jonni mehel jagub. Rahvas on talle selle eest tänulik,“ kiitis õhtujuht Eduard Väli leivapäeva poemehest korraldajat.

Sepad Sulev Peäske ja Jaanus Lipp ei pidanud paljuks Valjalast Sõrve sõita. Meeste tööoskusi jälgis pidevalt mitukümmend pealtvaatajat. Rauatagujad ei olnud ka kitsid kingitusi jagama. Alasilt tulnud kuum sepanael või muu asjakene otse meistrimehe käest tegi paljudki sel õhtul õnnelikuks. Sepipada Laadla kompleksis on päris uus ehitis.

„Õnneks sain naaberkülast veel korras sepalõõtsa. Neid ei ole ju enam eriti
kusagilt võtta. Panin selle siia üles. Töötab korralikult,“ rõõmustas Jone Koppel.

Laadla poe juurde ongi suurepärane puhkekompleks rajatud: tiik, varjualused, lava, istepingid, õhtuti töötab Angerjabaar, kus külastajaid paelub akvaariumis ujuv ehtne elus angerjas.

„Saun on ka plaanis ehitada, korralik suitsusaun. Kui see valmis, siis peaks kõik olema,“ rääkis poeomanik.

Teine leivapäev läks igati korda. Leivaahju juures andsid Torgu ansambli mehed Endel Kummi akordionimuusika saatel kontserdi. Kokkutulnuil tantsulusti jagus. Kõige kaugemad külalised olid Saksamaalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)