Saare maakonnas on töötus veidi kasvanud

Kui Eestis keskmiselt on töötus käesoleva aasta seitsme kuu jooksul möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 4,3% võrra vähenenud, siis Saare maakonnas on see näitaja 5,8% võrra kasvanud.

Tööturuameti statistika andmetel oli Saare maakonnas juuli lõpus registreeritud 328 töötut, mis moodustab 2,2% protsenti tööjõust vanuses 16. aastat kuni pensionieani. 2006. aasta juulikuu lõpu seisuga oli maakonnas registreeritud 310 töötut.

Juulikuu jooksul otsis maakonnas tööturuameti vahendusel tööd 366 inimest.

Samal perioodil rakendus 29 töötut. Uute töötutena registreeriti 48 inimest (neist 10 oli eelmisest töökohast koondatud). 31. juulil tööturuameti Saaremaa osakonnas arvel olnud töötutest olid 62,6% naised.

Omavalitsuste lõikes oli juuli lõpu seisuga arvuliselt kõige enam töötuid Kuressaare linnas (127). Kõigis 15 vallas oli töötuid kokku 201, kusjuures arvuliselt oli enam töötuid Kaarma ja Valjala vallas (vastavalt 43 ja 22). Kõige vähem registreeritud töötuid (vaid üks) oli Ruhnu vallas.

Juulikuu lõpus oli tööturuameti Saaremaa osakonnal vahendada 329 tööpakkumist.

Tööturuameti Saaremaa osakonna konsultant Viive Torn ütles kommentaariks, et rohkem tööpakkumisi on elektroonikafirmadelt ja majutusteenust osutavatelt ettevõtetelt. „Kuid tööpakkumisi on ka kalandusega tegelevatelt firmadelt,“ lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)