Ühe õnnetus on teise õnn

Ühe õnnetus on teise õnn

 

Eesti rallisprindi meistrivõistlused sõidu- ja veoautodele jätkusid 11. augustil Harjumaal Laitse paarisrajal sõidetud kuuenda etapiga. Kuues arvestusklassis osales kokku 52 sõitjat.

Kaherattaveoliste ralliautode klassis, kus startis 10 võistlejat, sai tulemuse kirja kaheksa meest. Avavoorus konkurente edestanud sprindisarja liider Ott Tänak keeras teises sõidus oma Renault Clio katusele ning sellega oli saarlase jaoks võistlus lõppenud.

Paremini ei läinud ka esimeses sõidus kolmandat aega näidanud Hendrik Kersil, kelle Renault Clio samuti teises voorus üle katuse rullus.

2WD klassis jõudis etapivõiduni Reiko Lempu. ”Ei osanud ise võitu oodata. Teadsin, et lähen viimases voorus teist kohta kindlustama, aga et võidu võtan – see oli üllatav,” sõnas mees.

”Mul kadus esimeses voorus teisel ringil kolmas käik ära ja sellest ka kehv aeg. Siis võtsime kasti pealt lahti ja vaatasime, et suudab sõita lõpuni sellega küll – ilma kolmanda käiguta.
Teises voorus startisin Kersiga kõrvuti ja siis järsku lehvitati mulle punast lippu, et Kers üle katuse,” rääkis Lempu.

Seejärel rajale läinud Ott Tänaku ja Marko Kasepõllu sõit kulges võiduni jõudnud saarlase sõnul sarnaselt: ”Tänak keeras ennast kummuli ja siis saime Kasepõlluga omavahel paari. Kahest viimasest voorust võtsin maksimumi ja imekombel tuli katkisele käigukastile vaatamata võit.”

Lada Samaral võistelnud Marko Kasepõllul kolmas voor ebaõnnestus ning nii tuli tal leppida teise kohaga. Kolmas oli Lauri Reintam Lada Samaral, neljas Einar Laipaik autol BMW M3.

”Raske auto võimsus ei tule Laitse raja nurkades esile. Seal on esirattaveolisele autole sobiv trass,” selgitas Laipaik põhjust, miks ta poodiumilt välja jäi. ”Selles mõttes ei suutnud Oti ja Hendriku kingitust vastu võtta,” tunnistas ligi 200 kg raskema autoga võistelnud saarlane.

Nagu Ott Tänakut tabas ka teise liiga ja ERK ühises arvestusklassis meistrisarja liidrikohta hoidvat Mario Karuset ebaõnn. Valgalasel tuli sõit pooleli jätta juba avavoorus, kui tema Opel Astra külili paiskus.

Poodiumile võitlesid end üheksa sõitjaga 2WD ERK masinaklassis sedakorda Ladadel kihutanud Asso Ojandu ja Margus Jamnes ning Volkswagen Golfil võistelnud Martin Saar. Samuti Volkswagenil võistelnud Kaino Traumann lõpetas sõidu viienda kohaga.

Neljarattaveoliste autode klassis saavutas etapivõidu Andres Kask. Veoautode klassis pääses poodiumi kõrgeimale astmele Aare Müil. Kuni 18-aastaste noortest oli Laitse etapil parim Kaspar Koitla, kuni 16-aastaste arvestuses osutus parimaks meistrisarja liidrikohta hoidev Martin Kangur.
Rallisprindi meistrivõistluste hooaeg lõpeb 15. septembril Elvas sõidetava seitsmenda etapiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)