Sinivetika olemasolu Saaremaa rannas leidis kinnitust

Sinivetika olemasolu Saaremaa rannas leidis kinnitust
Keskkonnainspektsioon sai reedel Tartu ülikooli mereinstituudilt analüüsitulemuste kohta vastuse, mis kinnitas toksilise sinivetika olemasolu Orissaare vallas Pulli küla mererannas, teatas inspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul Oma Saarele.

Sinivetikad on levinud Saaremaa kirderannikul Pulli küla ja Orissaare aleviku vahele jääval ligikaudu 200-meetrisel alal. Vetikate levikualal tuleks vetteminekut ja suplemist vältida, samuti on soovitatav loomad reostunud veest kaugemal hoida.

Täpsemalt võib sinivetikate mõjust tervisele lugeda tervisekaitseinspektsiooni kodulehelt www.tervisekaitse.ee
Sinivetika olemasolust on keskkonnainspektsioon informeerinud Orissaare vallavalitsust, Saaremaa veterinaariakeskust ja tervisekaitseinspektsiooni Saaremaa osakonda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)