PRIA aitab kalandust edendada

5. septembrini saab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile esitada sisevete kalanduse investeeringutoetuse taotlusi. Toetuse näol on tegemist riikliku arengukava 2004–2006 meetmega, mille eesmärk on uuendada siseveekogudel püüdvate kalalaevade töötingimusi, tööohutust ja püütud kala kvaliteeti.

PRIA kalandustoetuse büroo juhataja Piret Ilvese sõnul tasub taotlus kindlasti esitada kõigil kriteeriumidele vastavatel ettevõtjatel, sest 2007. aastal on veel viimast korda võimalik osta ja ehitada uusi siseveekogudes püüdvaid kalalaevu toetuse abiga.

Ka PRIA kommunikatsioonibüroo peaspetsialist Piret Kaevats ütles Oma Saarele, et taotluse võivad esitada kõik ettevõtjad, kes vastavad tingimustele, sõltumata asukohast.

Peatingimus on, et moderniseeritav kalalaev peab olema kantud kalalaevade riiklikusse registrisse segmenti 4S4 või siis peab sellesse segmenti kantama uus kalalaev. Täpsemalt saab kõigi tingimustega tutvuda PRIA kodulehel.

Taotlusi võetakse vastu PRIA Tartu, Viljandi, Jõgeva, Põlva ja Ida-Viru büroos.

Kõnealuse toetuse taotlusi on vastu võetud ka 2004., 2005. ja 2006. aastal, nendel aastatel aga Saaremaalt ühtegi sisevete kalanduse investeeringutoetuse taotlust esitatud pole, märkis Kaevats.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)