President istus muhulastega pika laua taga

President istus muhulastega pika laua taga

 

Eelmise neljapäeva õhtul kohtus presidendipaar Muhu elu edendajatega. Vallavalitsus oli kokku kutsunud ligi 30 muhulast, istuti Koguva küla Tooma talu õuel ühise laua taga ning sundimatu vestluse peateemadeks kujunesid turism saarel ja muhulaste suhtumine püsiühendusse.

Pärast Muhu valla arendusnõuniku Aado Keskpaiga sõnavõttu jõuti jutuga turismi juurde. Tuli välja, et muhulased ootavad oma saarele eelkõige kvaliteetturisti, kes tuleb otsima kultuurielamust ning oskab hoida ja väärtustada ümbritsevat. Uhkusega mainiti, et moodustatud on turismiettevõtteid ühendav Muhu Yurismi Assotsiatsioon, mille üheks eesmärgiks on just Muhu väärtustamine.

President uuris ka muhulaste suhtumist püsiühendusse. Kohalolijatest oli enamuikkindlalt silla poolt, tuues probleemidena välja pikad järjekorrad ning läbi saare kihutavad autode kolonnid.

Silla poolt ja vastu on muhulastel võimalik hääletada ka Muhu valla kodulehel, hetkel olevat seis silla kasuks. Peale mainitud põhiteemade räägiti noorte vaba aja tegevusest ja Muhu põhikoolist. President Ilves tundis ka huvi, kui palju inimesi läheb vallast mujale elama.

Vastav statistika küll puudub, kuid vallavanem Tiit Peedu märkis, et kui noorel inimesel on tegevust, ei taha ta ka saarelt ära minna ning kuna majanduslik perspektiiv Muhu vallas ei ole halb, toob see lahkujaid saarele loodetavasti tagasi.

Tooma talu õuest sõitis president Liiva külla, kus Helena Erik tutvustas Muhu turismi Assotsiatsiooni projekti raames üles pandud Muhu kaarti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)