Didasko ringitegevus läheb KG huvikooli Inspira alla

Alates uuest õppeaastast on Kuressaares üks huvikool vähem ja üks huvikool suurem. MTÜ Didasko kultuurikool läheb oma programmiga KG huvikooli Inspira alla.

Kui kuulsime, et Didasko kultuurikool otsib uusi väljundeid, kuidas järgmine aasta jätkata, siis mõtlesime neile pakkuda oma ringidega Inspira alla tulemist. Nii ei peaks ringid oma tööd lõpetama ja tublid juhendajad saaksid jätkata. Koos teeme uue osakonna.

Nüüd tuleb Inspirasse pärimuskultuuri osakond, mida jääb juhtima Mariliis Toon, selgitas Inspira juht Tiia Leppik, miks Didaskole üldse pakkumine tehti.

Leppik lisas, et Didasko kuulumine Inspira alla ainult täiendab nende poolt pakutavat programmi. „Didaskos on väga huvitavaid ringe ja neil on head programmid pärimuskultuuri koha pealt, mida meil Inspiras ei ole seni pakkuda olnud,” rääkis Leppik.

Osa Didasko ringe (nt pilliõpperingid) hakkab kuuluma Inspira muusikaosakonna alla, mida juhib Veikko Lehto.

Õpperuumid asuvad Kuressaare Gümnaasiumis ja osalt hakkab õppetöö toimuma ka nädalavahetustel. Õppemaks kujuneb ringiti erinevaks, kuid võrreldes Didaskoga õppemaksud siiski natuke tõusevad. Muu õppekorraldus jääb samaks.

„Kõik see, mis Didaskos töötas, tuleb Inspirasse üle,“ kinnitas Tiia Leppik, lisades, et Inspira soovib jätta alles parima, mis Didaskol pakkuda on.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)