Ilma tantsuta pidu (3)

Merepäevad selleks korraks otsas. Kolm päeva mürtsu ja möllu on piisav, et suveüritustele laiemas mõttes joon alla vedada. Et siis järgmisel aastal kõikide toobrite, summerite ja päevadega uuele ringile kihutada.

Kenad päevad olid. Sobivad kohe meile. Kõik see olemine ja värk, mis seal toimus. Üks tuttav ütles, et merepäevad on nagu kultuursemat sorti pidu. Mitte nagu mõni joomapidu, kus tüübid ennast täis kaanivad ja siis kukuvad nagu niidetult. Kolme päeva jooksul Raiekivi säärel nägin ma ainult ühte noorsandi, kelle jalad natuke pehmemaks läksid ja kes asfalti nuusutas. Aga tal olid sõbrad kaasas, kes eksinu kohe jälle õigele suunale panid. Üleüldiselt oli tore olemine. Tõeline pidu.

Samas aga … Mõtled, et näe, kui vahva pidu, kuid siis kargab sulle näkku mõni sulaselge lollus. Näiteks see, et peldikud on peidetud kuhugi põõsaste varju. Ma tean mõnda inimest, kes pärast peo lõppu imestas, et ihukergendamise kohta pole olnudki. Võiks ju viidad panna.

Või siis see, et Kuldse Lesta körts ei mahutanud kõrtsilisi ja tantsupõrand andis alla juba esimesel õhtul. Nende auks, kes seal tantsida üritasid, oleks võinud selle telgi ümber nimetada Mudase Lesta körtsiks. Säärase niiske koha muru ei suuda tõesti tuhandeid kepslevaid pidulisi välja kannatada. Samamoodi ei suuda see välja kannatada “Kalevi” meeletusuurt kommiautot või siis kolm päeva jutti ATV-ga kihutavaid inimesi.

Muusikavalik oli, nagu ta oli. Kuressaare meil viimasel ajal teada-tuntud džässi-merelinn. See selleks. Olgu need salsarütmid siis pealegi, aga et äkki raha küsiti. Imelik. Väga veider oli vaadata, kuidas pärast tasuta kontserti aeti ennast juba istuma ja mõnulema sättinud rahvas korraga telgist välja, et minge ostke nüüd pilet endale. Sellise rahasumma juures, mis korraldajatel kasutada oli, oleks kindlasti võinud endale lubada ka ainult tasuta kontserte. Pealegi oli külastajate arvu hinnates see piletitulu sealt salsavärgilt ikkagi häbemata väike.

Kokkuvõttes on siiski nii, et mõnele meeldib ema ja mõnele tütar. Arvamusi on alati seinast seina. Aga järgmine aasta teeme jälle. Pidu. Ja siis teeme juba paremini ja läbimõeldumalt. Et tuleks veel parem mürts.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)