Viirelind tantsis Taanimaal

15.–24. juulini toimus Taanis Horsenses ülemaailmne Europeade festival, millel osales ka Orissaare kultuurimaja laste folkloorirühm Viirelind. Kuna Eesti osaleb Europeade’il juba 1993. aastast, siis sel 2007. aastal, läksime Horsensesse juubelile – 15. korda europiidlastena!

Reis oli tore ja meeldejääv. Sõitsime küll bussiga mööda maad, läbi Poola ja Saksamaa, aga seda rohkem nägime ja saime tundma ka nende riikide kultuuri.

Festivalilinnas Horsenses oli meie majutus ühes koolimajas, kus elasime koos paljude erinevate rahvustega – itaallaste, lätlastega jne. Maha sai peetud nii mõnigi jalgpallimatš ja õhtune tantsupidu.

Esinemised toimusid koos Muhu Laulusõprade ja Tokkroesiga Horseni linna tänavatel ja väljakutel. Eraldi lastekavaga esinesime Horseni suures teatris, meie lapsed osalesid ka suurel lõpukontserdil, mis oli võimas ja suursugune.

Korraldajad olid mõelnud ka lastele pärast esinemisi – igal vabal momendil võisime külastada Horseni spaad, kuhu oli vaba sissepääs. Päevad möödusid Taanis ruttu ja töiselt, saime juurde hulganisti uusi kontakte ja kogemusi, teadmisi teiste rahvaste kultuurist ja rahvariietest.

Tänusõnad Valdo Rebasele, Hansabussile, Kalle Ausile, Avo Aljasele. Aitäh Õie Pärtelile, Koidu Priile, Mart Aardamile, Krista Riigile, tänud toetajatele ja sponsoritele, Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupile, Põhjamaade
Ministrite Nõukogu esindusele, korraldustoimkonnale, Orissaare vallavalitsusele ja muidugi Anne Keerdile, kes õpetas lastele tantsud ja tänu kellele sõit saigi teoks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)