Saaremaal on sagenenud keskkonnaalased rikkumised

Keskkonnainspektsioon registreeris tänavu kuue kuuga Saaremaal 87 keskkonnaalast rikkumist (möödunud aasta samal perioodil oli rikkumisi 69), teatas Oma Saarele inspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

Rikkumiste eest trahviti Saare maakonnas 49 isikut, tehti kaks ettekirjutust ning 10 suulist hoiatust. Trahvisummaks tuli kokku 124 830 krooni.
Keskmine trahvisumma maakonnas esimesel poolaastal oli 3224 krooni, märkis Tuul.

Avalike suhtete nõunik ütles, et kõige rohkem ehk 34 rikkumist oli kalapüügivaldkonnas (2006. a esimesel poolaastal oli 38). Järgnesid jäätmeseaduse ja jahiseaduse valdkonnad, kus rikkumisi oli vastavalt 14 ja 11. Metsaõigusnormide rikkumisi registreeriti üheksa (2006. a I p. a 15).
Veel fikseeriti rikkumisi ranna- ja kaldakaitse nõuete täitmisel, veekaitses ning välisõhu ja osoonikihi kaitses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)