Kuressaares kõlab viiulimuusika

Kuressaare muusikakoolis toimuvale juba traditsioonilisele Sibeliuse akadeemia ja Eesti muusika- ja teatriakadeemia professori Mari Tampere-Bezrodny meistriklassikursusele on sõitnud osalema noored muusikud Eestist, Soomest ja Hispaaniast. Kursuslaste ülesastumistest lavalaudadel on võimalus osa saada ka saarlastel.

Homme kell 18 esineb Kuressaare muusikakooli saalis Ivi Ots, klaveril Jelena Fomina. Kavas on J. S. Bachi, N. Paganini, W. A. Mozarti ja J. Brahmsi teosed.

Ivi Ots alustas viiulimänguõpinguid 5-aastaselt dots. Ivi Tiviku juhendamisel ja jätkas õpinguid sama pedagoogi käe all Tallinna muusikakeskkoolis. Tänavu kevadel lõpetas ta cum laude bakalaureuseõpingud Eesti muusika- ja teatriakadeemias prof. Mari Tampere-Bezrodny juures ja alustab sügisest magistriõpinguid Helsingis Sibeliuse akadeemias. Ivi on osalenud mitmetel meistrikursustel ja festivalidel, sh Brevard Music Center’is USA-s, Tallinna kammermuusika festivalil ja kahel korral mainekal suvekursusel The International Holland Music Session. Ta on mänginud ka Euroopa Liidu noorteorkestris.

Pühapäeval kell 16 astub Kuressaare muusikakoolis kuulajate ees üles Liis Joamets (pildil, klaveril Thea Nestor). Kavas on J. S. Bachi, N. Paganini, J. Brahmsi, W. A. Mozarti ning J. Sibeliuse muusika. Liis Joamets on viiulit õppinud 6. eluaastast. Õpingud alustas ta H. Elleri nim. Tartu muusikakoolis Jüri Kuke viiuliklassis. Ta on õppinud Tallinna muusikakeskkoolis Tiiu Peäske viiuliklassis ja jätkab õpinguid Sibeliuse akadeemias professor Mari Tampere käe all. Liis on esinenud Eestis, Soomes, Hollandis, Saksamaal ja Venemaal ning osalenud mitmetel meistrikursustel väljapaistvate professorite (sh György Pauk, Anatoly Resnikovsky, Seppo Tukiainen, Mihail Kopelman) juhendamisel. Noor interpreet on üles astunud ka solistina mitmete orkestrite ees (sh Haapsalu festivali orkester, Soome Raadio Sümfooniaorkester jt). Ta on teinud koostööd väljapaistvate pianistidega nagu Tanel Joamets, Elena Fomina, Risto Lauriala ning Thea Nestor, kes on ka seekord Liisi kontsertmeistriks.

Esmaspäeval kell 18 on Kuressaare muusikakoolis ning kolmapäeval kell 11 Kuressaare linnuse kapiitlisaalis kursuslaste ühiskontsert. Kõik kontserdid on tasuta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)