Kuressaare vapilaev Sulev tuleb merepäevadele

Kuressaare vapilaev Sulev tuleb merepäevadele

 

Miinijahtija Sulev osaleb taas Kuressaare merepäevadel. Huvilistel on võimalik laevaga tutvuda Roomassaare sadamas laupäeval ja pühapäeval kella 12-st kuni 17-ni, teatas Oma Saarele kaitsejõudude peastaabi pressiosakonna vanemstaabiallohvitser nooremveebel Roland Murof.

Kuressaare linna vapilaeva Sulev meeskond osaleb merepäevade avamistseremoonial. „Samuti püüame maksimaalselt osa võtta ka merepäevade teistest üritustest,” ütles laeva komandöri kohusetäitja leitnant Janek Naur.

Miinijahtija Sulev on ehitatud Saksamaal. Laev on 47,1 meetrit pikk ja 8,3 meetrit lai. Laeva süvis on 3,7 meetrit ning veeväljasurve 495 tonni. Sulevi varustusse kuulub 40 mm automaatkahur BOFORS, kaks 12,7mm Browning raskekuulipildujat, sonar ja kaks vajadusel lõhkelaengut kandvat allveerobotit PAP–104. 2006. aasta sügisel kuulus miinijahtija Sulev esimese Balti riikide miinitõrjelaevana NATO miinitõrjeeskaadrisse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)