Linn ei näe autode teisaldamises lahendust (9)

Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik saatis Kuressaare linnavolikogule märgukirja, kus juhib tähelepanu, et vaatamata parkimiskorra „massilisele rikkumisele” kesklinnas ei ole linn kasutanud võimalust sõidukite sundteisaldamiseks.

Alliku sõnul on liiklusseaduse järgi linna ainupädevuses linna teede ja tänavate valitsemise korra kehtestamine, sh ka sundteisaldamise võimalus. Praegu on Alliku sõnul valitsev olukord, kus niigi koormatud politseipatrullid peavad tegutsema ka linna parkimiskontrolöri ametis.

Kuna väärteomenetluses ei eksisteeri anonüümset menetlust, ei saa politsei trahvida sõidukit, vaid teolt tabatud juhti. Linn saaks aga valesti parkinud sõiduki teisaldada valvega tasulisse parklasse.

Komissar Allik soovitab reguleerida linna parkimiskorraldus selliselt, et taoline süsteem hakkaks toimima, tuues näiteks Tallinna, Tartu ja Pärnu eeskuju.

Kuressaare abilinnapea Urmas Sepp ei näe probleemi lahendust sundteisaldamises, vaid pigem kogu parkimiskorralduse üle vaatamises, tasulise parkimisala laiendamises ja uute parklate ehitamises. „Peame järgnevatel aastatel investeerima uutesse parklatesse,” tõdes Sepp.

Tema sõnul on sundteisaldamise kehtestamine keeruline protsess. Selleks olevat vaja spetsiaalset ametnikku, ehitada valvega parkla ning vaja on ka spetsiaalseid masinaid.

„Praegune tasuline parkimine linnas ei too linnale mingit kasu. Ka teisaldamine peaks olema linnale majanduslikult efektiivne,” rääkis Sepp, kelle sõnul on ka ajavahemik, kus valesti parkimine suureneb, suhteliselt lühike. „Olgem ausad, selline olukord on vaid kolmel suvekuul,” väitis Sepp.

Tema väitel ei saa öelda, et linn ei tee midagi. Kogu asja tuleb vaadata kompleksselt ja arengud on pikemaajalised.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)