Võidukihutamine tõi tuhanded huvilised Kuressaare lennuväljale

Võidukihutamine tõi tuhanded huvilised Kuressaare lennuväljale

 

Hauster Racing Weekendi nimeline motoüritus tõi laupäeval Kuressaare lennuväljale tuhandeid inimesi. Rahvale pakuti nii tsiklitel kihutamist kui ka vigurlende. Oma ainsa stardi sel aastal Eestis tegi praegune vabariigi nimekaim võidusõitja Marko Rohtlaan (pildil).

Terve päeva kestnud üritusel nägid inimesed huvitavaid võidusõite alates külgkorviga mootorratastest kuni võimsate superbikedeni. Kommentaatori sõnul said võimsamad raudratsud kätte pea 240-kilomeetrise tunnikiiruse. Lennuväljale märgitud 2,5 kilomeetri pikkune rada oli osalejate sõnul piisavalt keeruline.

Azione Corse tiimiga tuli Saaremaale sõitma ka praegune Eesti esiringrajasõitja Marko Rohtlaan. Superbikede sõidus talle väärilist vastast ei olnud. Sõidu alguses küll pisikese sõiduveaga rahvale närvikõdi pakkunud Rohtlaan tunnistas, et oli enda võidus kindel. „Loogika oleks minu vastu töötanud, kui ma poleks seda sõitu võitnud,” rääkis 1000 cm3 Hondal kihutanud noormees. „Seetõttu läksin ka natuke lohakaks ja tegin sõiduvigu, nagu näiteks see alguse rajapiirde puutumine,” kommenteeris Rohtlaan oma sõitu.

Kuressaare lennuväljale ehitatud rada pidas Rohtlaan küllaltki keeruliseks. „Pealtnäha lihtne rada, kus enamik on sirgeid, kuid samas on siin palju aeglaseid kurve, kus tuleb esimese-teise käiguni aeglustada,” vaatas võidusõitja rada oma pilguga. „Ratta seadistamine sellistes oludes on väga keeruline.”

Motosõite pealtvaatajana nautinud eluaegne motospordiajakirjanik Are Eller tunnistas, et maha on saadud suurepärase üritusega. „Vennad on osanud siit hea asja välja pigistada,” tunnistas Eller, kes praegu on ametis Marko Asmeri pressiesindajana. Eller kinnitas, et oli üllatunud, nähes kilomeetritepikkuselt autosid täis olnud teeservi.

Tema sõnul näitab juba see, et inimeste huvi taoliste ürituste vastu on olemas. Samuti kiitis ta muigelsui korraldajate head läbisaamist „ülemise korruse mehega”, tänu kellele oli rada kuiv ja ilm päikesepaisteline.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)