Tee viib läbi Sõrve Leisi

Tee viib läbi Sõrve Leisi

 

Saare maavalitsuse ees seisab viit, mis juhatab teelised Sõrve kaudu Leisi.

Tegemist on viidaga jalgrattamarsruudile, mis saab alguse Ikla piiripunktist, läbib mitmed kohad enne, kui Saaremaale jõuab. Saaremaal kulgeb tee läbi järgnevate punktide: Orissaare, Kõljala, Kuressaare, Tehumardi, Kihelkonna, Võhma, Leisi, Triigi sadam, sealt edasi juba Hiiumaale ja lõpp-peatus on Narva.

Alternatiivse rajalõiguna on Saaremaal võimalus sõita Orissaarest otse Triigi sadamasse, kui ei ole soovi Saaremaad avastada.

Saarte Teedevalitsuse juhataja asetäitja Toomas Magus sõnas, et märgid on üles pandud kooskõlas Maanteeametiga. Ta lisas, et enamik radadest on seotud ka EuroVelo teedega ja jalgrattamarsruut kulgeb täiesti oma rada mööda.

„Jalgrattamatka marsruudid näitavad seda, kus kohast jalgrattatee läbi jookseb, see ei kohusta kedagi sõitma läbi Sõrve Leisi,“ märkis Magus.

„Märkidest ei maksa ennast segada lasta, need on üles pandud jalgrattaklubi Vänta Aga algatusel, et suurendada initsiatiivi jalgrattamatkaradade loomisel ja lihtsustavad radade jälgimist,“ nentis Magus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)