Kohalik leib jälle ausse

Kohaliku omaalgatuse programmi 2007 raames jagatud toetustest sai raha teiste hulgas ka Saaremaa Kodukandi Seltsi projekt „Kohalik leib jälle ausse“.

Saaremaa kodukandi liikumise eestvedaja Elvi Viira sõnas, et oodatust väiksem rahasumma paneb peale teatud piirid, küll aga on suureks abiks olnud Saaremaa Muuseumi ja Gotlandi vastutulelikkus rahade osas.

„Projekti eesmärgiks on saarlastele pakkuda tervislikku maaleiba,“ märkis Viira. Rootsi toetus selle programmi juures on oluline, sest rootslased on maamajanduse ja tervisliku toitumise osas kaugemale arenenud.

Viira lisas, et Saaremaal on rukkileiva saviahjus küpsetamise traditsioon võrreldes Rootsiga siiski rohkem säilinud, seega on propageerimisel oodata häid tulemusi. Nimelt loodetakse jõuda selleni, et saarlased oskaksid jälle hinnata tõelist rukkileiba.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)