Värvilised portreed Argentiinast

Alates möödunud neljapäevast on Kuressaare kultuurikeskuse I korrusel üleval argentiinlasest maalikunstniku Oscar Cruz Vega näitus „Ei siin ega seal”. Buenos Aireses sündinud, hetkel Muhus elavale kunstnikule on see esimene näitus Eestis.

Tugevate toonidega – sinise, punase, kollase ja mustaga – maalitud piltidel on kujutatud inimesi. „Minu idee on, et maalidel oleks oma „elu“. Värv aitab neil lõuendist välja tulla ja avaldada mõju ka vaatajale. Võib öelda, et värvidega annan edasi oma emotsioone,” kirjeldab kunstnik värvivalikut.

Cruz Vega maalides peegeldub lisaks õpitud oskustele eneseväljenduse maagia ning lapselik siirus ja avastamisrõõm. Töid, mida iseloomustavad puhtad värvid ja konkreetsed figuurid, võib leida erakogudes nii Argentiinas, Kanadas, Ameerika Ühendriikides, Hollandis, Norras kui ka Eestis.
Näitus-müük „Ei siin ega seal“ jääb avatuks suve lõpuni.
www.ocruzvega.ee

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)