Patused pühaisad

Katoliku kiriku Los Angelese peapiiskopkonna otsus rohkem kui viiesajale seksuaalse ahistamise ohvrile maksta ligi 7,5 miljardit krooni kahjutasu – umbes kümnendik Eesti riigi eelarvest –, tõendab seda, et tegemist on vaid jäämäe veepealse osaga.

 Kui suudeti preestrite nn kooripoiste kuritarvitamist varjata üle 60 aasta, siis võib päris kindel olla, et mis tahes muidki sigadusi on tehtud ja tehakse vagaduse propageerimise ning lunastaja lõpmatu andestamise sildi all edasi. Me ei tea üksnes seda, millal ja missugune avalikuks saav kaasus uue skandaali vallandab.

Iseenesest pole pedofiilia mitte midagi uut ja on sama vana kui maailma kõige vanem amet. Lastepilastus oli ju ka Vana-Rooma orgiate lahutamatu osa, rääkimata keisrite endi poisteiharusest. Jumal on alati rakendatud üheks maapealse võimu atribuudiks, seepärast on kõigele sellele, mis tema sõna kuulutamisega kaasas käib, omane ka kõik see, mis ikka võimuga kaasas käib: vägivald, teisitimõtlejate(uskujate) tagakiusamine, rahvaga manipuleerimine.

Tahes tahtmata joonistuvad siinjuures välja paralleelid olukorraga, milleni oleme lasknud oma riigi juhtida. Pronksiööga manipuleerimine ja meedia prostitutsioon riigivõimuga näitavad selgelt, kuhu me minemas oleme. Ja minemas oleme selles suunas, kus on üks partei, üks rahvas, üks riik. Kui see pole natsi-Saksamaa riigipoliitika jäljendamine, mis see siis on? Kui keegi, kuulub ta siis erakonda (kaasa arvatud väiksemad koalitsioonivennad) või mitte, julgeb hakata arutlema valitsuse poliitika üle, siis tehakse ta võimujüngrite poolt juba eos maatasa. Kui haridusminister taotleb sotsioloogiliste uuringute jaoks ressursse juurde, siis vastab talle peaminister umbes nii, et kas neil pole raha pastakate ostmiseks, et oma soperdisi kirjutada.

Mäletatavasti polnud hiljuti kõrgel tasemel läbi viidud uuringu tulemused valitsusele kaugeltki mitte mokka mööda, mille eest pisike professor Gräzin oma ametivennad ajakirjanduses suurelt läbi sõimates risti lõi. Tavainimesel ei jäägi muud üle, kui kartlikult oma arvamus oma teada jätta ja tasapisi, paraku küll, igalt poolt pähetambitava mõtteviisiga leppida. Eks meie eellastel tuli ka oma Taara jätta ning tule ja mõõgaga pealesunnitud uus usk omaks võtta.
Aga pole ju endised ajad…

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)