Killuke Itaaliat Kuressaare kesklinnas (1)

Killuke Itaaliat Kuressaare kesklinnas

 

La Perlas olen ma mitu korda käinud, see on tüüpiline itaalia restoran, kus saab süüa väga maitsvat ja kvaliteetset itaaliapärast toitu. Mulle seal meeldis. Kaaslasele ka.

Koht on väga populaarne ja seal on pidevalt rahvast – mõned istuvad sees, mõned väljas, juurdetulijaid on pidevalt.

Nii palju, kui palju olen ma itaalia restoranides käinud, meenutavad need üksteist.

Eelmisel aastal Itaalias viibides tõdesin, et originaalis ongi Itaalia söögikohad sellised: lauad on tihedalt koos, privaatseid kohti on äärmiselt vähe või pole üldse, restoraniruum on avar ja lai, kujundus klassikaline ja itaaliapäraste elementidega. Sarnane on ka Kuressaare La Perla.

Pitsa pakub maitseelamuse

Mulle meeldis, et La Perlas pakuti algupäraseid itaalia sööke. Kui sööd pastat, siis sa ikka tunned, et sööd pastat, mitte makarone hakklihakastmega. Kui tellisin La Perlast pitsa, siis meenus eelmise aasta pitsasöömine Pisa linnas. Originaalis on pitsapõhi õhuke, krõbe ja kaetud isevalmistatud tomatipastaga, mitte nii nagu paljudes söögikohtades tehakse – paks põhi ja rohkelt kõige odavamat Säästumarketi ketšupit, mis maitseelamuse tekitamise asemel tuhmistab kõik ülejäänud pitsa koostisosade maitsed. La Perla sellega ei eksi. Minu kaaslasele oli küll itaaliapärase tomatipasta maitse esialgu harjumatu ja tundus maitsetuna, kuid veidi hiljem leidis ta, et see on tunduvalt parem kiirsöögikohtade pitsadest.

Teine kord, kui sõime La Perlas pastat seedrimänniseemne kastmega ja sibulasuppi, jäime ka väga rahule nii teeninduse, restorani õhkkonna kui ka söökide maitsega.

Ja see on nii armas, et arve vahele pannakse alati kaks (või sõltuvalt sööjate arvust) kommi. Mainimist väärt on ka soojad ja natuke soolakad saiad. Need tuuakse kohale enne toidu saabumist ja on lihtsalt nii isuäratavad, et me ei suutnud neid söögini säilitada. Ja ega ei peagi. Söökide juurde pakkus teenindaja meile ka jääkülma vett sidrunilõikudega.

La Perlas on kõigele mõeldud

La Perla ruumis on erinevaid laudu nii romantikat igatsevatele paarikestele kui suurtele kärarikastele peoseltskondadele. Suitsetajad ja rahuvajajad leiavad endale koha väliterrassil, mis asub hoovipoolses osas.
Restoranis on kõikjal tasuta WIFI-ühendus ja kõik külastajad võivad seda kasutada. Samuti saab leti juurest võtta erinevaid ajalehti ja viia end kurssi maailmas toimuvaga.

Söökide nimetusest menüüs saavad aru mitte ainult eestlased, vaid ka vene ja inglise turistid. Lapsed saavad istuda neile mõeldud toolis ja süüa La Perla restorani poolt pakutavaid lastesööke.

Itaaliakeelne muusika lisas söögikohale omapära. Olen käinud ka sellistes kohtades, kus on küll väidetavalt mingi maa rahvusköök, aga sellest hoolimata mängib tavaline Sky Plus või veel hullem – täiesti kohatu muusikaga plaat. La Perlas paitas kõrvu itaaliakeelne muusika – selline voolav ja emotsionaalne. Samas oli muusika tugevus parajaks reguleeritud. Ma ei pidanud sellest üle karjuma, et kaaslasega täisväärtuslikult juttu rääkida.

Hinna ja kvaliteedi suhe on täiesti paigas

Hinnaklassist rääkides ja La Perlat teiste Kuressaare söögikohtadega võrreldes võiks öelda, et see on üsna kallis. Aga kui arvestada sealsete korralike ja maitsvate toitudega, tipptasemelise teeninduse ja mõnusa itaaliapärase interjööriga, on külastus seda raha väärt. Hea maitsega pasta ja eriline itaalia pitsa olid seda hinda väärt. Leidsime, et hinna ja kvaliteedi suhe on täiesti paigas.

Teenindus oli väga hea. Ettekandjad märkasid meie kohaolekut, teretasid ja pakkusid menüüd, märkasid ka meie žeste ja lugesid kehakeelt – mõistsid, et oleme oma valikud teinud ja hea meelega tahaksime neile tellimuse edastada.

Tundsime, et oleme selles kohas soovitud. Itaalia sooja ja emotsionaalset olemust oli La Perlas tunda. Soojad inimesed, sõbralikud teenindajad ja mõnus õhkkond tekitas minus korraks tunde, et olen Itaalias.
Jäime seal viibitud ajaga väga rahule. Ilmselt lähme sinna veel nii mõnigi kord. Koht kutsub tagasi. Ja kui soovitaksin mingit head söögikohta Kuressaares, soovitaksin kindlasti süüa La Perlas. Hea oli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)