Saaremaa purjetajad Kreekas tuulte küüsis

Saaremaa purjetajad Kreekas tuulte küüsis

 

Ateena lähistel Varkizas toimuvatel Optimist klassi Euroopa meistrivõistlustel kuulub Eesti koondisesse koguni kolm Saaremaa Merispordi Seltsi purjetajat.

Lisaks on paadiklassi peatreener saarlane Argo Kruusmägi. Koondise moodustavad Kristo Õunap, Rene Riim ja Taavi-Martin Enno SMS-st ning Henry Lemendik Kalevi purjespordi koolist.

Treener Kruusmägi sõnul on nende eesmärk jõuda võistlustel 100 parema sekka, kuna tase on seekord väga kõva. „Sada oleks meie unelm,” märkis Kruusmägi võistluseelsel päeval, kui poisid olid merel proovisõite tegemas.

Treener selgitas, et tegu on Euroopa lahtiste meistrivõistlustega, kus osalevad lisaks eurooplastele ka USA, Brasiilia jt koondised. Kokku on kohal 39 riigi esindused. „Süsteem on selline, et need sõitjad, kes osalevad EM-l, ei saa osaleda MM-l. Tahtjaid on nii palju, et lihtsalt ei suudeta kõikide soove rahuldada,” rääkis Kruusmägi 40-kraadises Kreeka kuumuses.

Esimestel päevadel suhteliselt rahulikus tuules (6 m/s) toimunud sõidud näitasid, et treeneri unelm võib täituda. Neljapäeval sõidetud esimeste sõitude järgi oli koondise esinumber Kristo Õunap parimana 109. kohal. Enno oli 118., Riim 130. ning Lemendik 142.

Laupäeval hakkas aga puhuma tugevam tuul, 10–15 m/s. Kui seitse sõitu 12-st seljataga, oli eestlastest liidripositsiooni haaranud Enno, olles parimana 115. Ühes laupäevases sõidus saavutas Enno koguni 21. koha. Õunap oli 120., Riim 128. ning Lemendik 138.

Pühapäevased sõidud lükati aga kuni 18 m/s puhunud tuule tõttu paar tundi edasi. Treener Argo Kruusmägi sõnul polnud aga enne õhtut lootustki, et tuul nõrgeneb ja sõidud tehtud saab. Poiste esinemisega on Kruusmägi siiani rahul. „Ei ole viga,” ütles treener noorte purjetajate sõitu kommenteerides.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)