Pöide vald korraldas Muhus taidluspäeva

Pöide vald korraldas Muhus taidluspäeva

 

Laupäeval said Pöide valla taidlejad kokku Muhus Nautse Mihklil. Õhtupoolikul anti väga hea kontsert, mida vaatamata ilusale ilmale – ehk ka ajaliselt kattuvate ürituste tõttu – oli rahvast vaatama tulnud kesiselt.

Kontsert oli aus, lustilik ja ladus. Pöide kultuuritöö kuraator Helen Pihl luges vahepaladena iga kollektiivi kohta lühikese ülevaatliku tutvustuse.

Alustas Tornimäe rahvamaja meesansambel, kes on koos käinud juba üle 48 aasta. Praegu juhendab mehi Õie Pärtel. Tantsukollektiivid, Tornimäe segarühm ja Pöide Piigad, juhendajaks Ene Laak, kandsid koos meesansambli ning pillimeeste Monika Kipperi ja Reet Lõugasega ette kava, millega augustis sõidetakse Saaremaad ja Eestit esindama Prantsusmaale Montrejau folkloorifestivalile.

Väga lustliku põimiku esitasid ühiselt Aderkasi laulu- ja mänguselts ja Vokiratta lauluansambel. Aderkasi seltsi veavad Aili Juhkam ja Ingla Leis.

Vokiratast juhendas kaua Anne Palu, möödunud sügisest käib tublisid naisi laulutamas Leena Peegel. Eeskava lõpetas Tornimäe näiteselts laulude-tantsudega seni ilmselt nende kõige menukamast lavatükist „Äi uisk lää täna Muhusse“. Näiteseltsi juhendab Ingla Leis.

Kontserdi lõppedes said soovijad taidlejate seast end Mihkli rehetoas kostitada ja et kohale jäid tõesti südamega asja juures olijad, näitas see, missugune hoogne trall lõõtsapillilugude saatel lõpuks lahti läks.

Et väikesel Pöide vallal on väga heal tasemel taidlus, teeb tõesti südame soojaks. Jõudu, jaksu ja tahtmist kõikidele kollektiivide juhendajatele ja valla kultuuritöötajatele!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)