Lühidalt

Tugev tuul segas Muhu väina regatti. Pühapäeval Pärnust algama pidanud 50. Muhu väina regati esimene sõit lükati tugeva tuule tõttu edasi.

Regati avasõit – kell 14 algama pidanud 15-miiline ring Pärnu lahel lükkus kuni 15m/s puhunud tuule tõttu edasi paari tunni võrra.

Muhu väina regatt on ühtlasi avamerepurjetamise Eesti meistrivõistlused, kuhu on oodata kuni 70 jahti. Selleaastasel regatil põigatakse ka Lätti Rojasse. Regatt kestab nädal aega ja lõpeb 21. juulil Roomassaares.

Aivi Auga tuli tennisemeistriks
Esmakordselt Saaremaa tennise ajaloos võib ennast Eesti meistriks pidada Aivi Auga, kes saavutas laupäeval Pärnus tiitli 40–50-aastaste vanuseklassis. Eesti veteranide meistrivõistlusi tennises peeti juba 47. korda.

Neljanda asetusega Auga võitis kõik kohtumised. Auga enda sõnul oli veteranide tase kõva. Kohal oli mitmekordseid Eesti meistreid. „Kui ma võitsin, olid teised üllatunud, et Saaremaal üldse keegi tennist sellisel tasemel mängib,” rääkis Auga. Värske meistri kinnitusel ei osanud keegi tema võitu oodata.

FC Kuressaare jätkas kaotusega
Saarte mängudel osalemise tõttu Eesti jalgpalli meistriliigas pikema pausi teinud FC Kuressaare pidi Tallinnas vastu võtma 1:5 kaotuse FC Floralt. Saarlaste auvärava lõi Rainer Veskimäe.

Saarlasi juba teisel minutil väravaga kostitanud ning kodumeeskonna juhtima viinud FC Flora mängija Tõnis Vanna ütles, et see mäng oli täielikult FC Flora oma. „Valdasime rohkem palli ja lõime olukordi,” rääkis sel aastal meistriliigas oma esimese värava löönud florakas. „Ei saa öelda, et Kuressaarest üldse vastast pole, koduväljakul on nad kindlasti tugevamad,” arvas Vanna.

Huvitava faktina võib märkida, et mängu vilistas kohtunik Silver Kõiv, kes oli saarlaste delegatsiooniga Rhodosel kaasas ja mõistis õigust sealsel jalgpalliturniiril, sealhulgas ka finaalmängus Rhodose ja Gibraltari vahel.

Väravad: 2. Vanna, 7. Bärengrub, 17., 29., 64. Zahovaiko, 27. Veskimäe.

Saarlane jooksis end EM-l viiendaks
Kuni 23-aastaste Euroopa meistrivõistlustel Debrecenis sai Tiidrek Nurme meeste 5000 meetri jooksus ajaga 13.57,51 viienda koha. 27 sekundiga oma isiklikku rekordit parandanud Nurmel jäi medalist puudu natuke üle kolme sekundi. Jooksu võitis prantslane Noureddine Smail ajaga 13.53,15.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)