Sööme vähi asemel langustiine

Sööme vähi asemel langustiine

 

Kuna hetkel on aktuaalne Saaremaa jõgedes leviv vähikatk, siis jääb inimestel, kellele meeldib vähki püüda ja neid ka süüa, tänavune vähiaasta vahele. Minge parem poodi, ostke langustiine ja saate oma vähiisu ehk rahuldatud.

Norra lobster (Nephrops norvegicus), tuntud samuti kui langustiin, on sale oranžikas langust, umbes 24 cm pikk. Sõrad on suured ja tugevad. Süüa kõlbavad nii saba kui sarved. Leidub Atlandi ookeanis, Põhjameres ja Põhja-Norras.

Apelsini-fenkolisalat:

2 fenkolit, 3 apelsini, 1 väike küüslauguküüs, 1 g safranit, võid, suhkrut, soola, valget pipart, valget veini.

Puhasta fenkol ja tükelda ribadeks, tõmba apelsini koorest ribasid, fileeri apelsinid ja ülejäänust pigista mahl välja. Küpseta fenkolit võis, lisa safran, apelsinimahl, valge vein, suhkur, apelsinikoor ja purustatud küüslauk. Keeda natuke kokku, maitsesta veel soola ja valge pipraga. Enne serveerimist lisa apelsinifilee tükid ja kuumuta.

Langustiinid:

Pane vesi keema, lisa sinna tähtaniisi, tilli, fenkolit, šalottsibulat, natuke soola, mett ja kuiva valget veini. Keeda sabasid umbes minut, võta veest välja ja lase jahtuda. Puhasta langustiinisabad ja prae sabaliha oliiviõliga, maitsesta soola ja valge pipraga.

Kui sa aga langustiine kusagilt ei leia, siis kasuta suuri hiidkrevette.

Head kokkamist!

Alan Kiil

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 189 korda, sh täna 1)