Saaremaal on kolm supluskõlblikku randa (2)

Tervisekaitseinspektsiooni teatel vastavad Saaremaal kolm supluskohta – Kuressaare ja Mändjala rand ning Karujärve – nii kõikidele Euroopa Liidu direktiivi kohustuslikele ja soovituslikele kui ka Eesti vabariigi valitsuse määruse nõutele.

Tervisekaitseinspektsiooni peaspetsialisti Külliki Birki sõnul on Saaremaal vaid kolm supluskohta, mille korrashoid on tagatud ja kus jälgitakse pidevalt veekvaliteeti. “Need kohad on Kuressaare ja Mändjala rand ning Karujärve,” ütles spetsialist Oma Saarele.

“Oleme teinud suplusvee analüüse enne hooaja algust, maikuus, ja nende analüüside kohaselt on kõik ametlikud Saaremaa supluskohad nõuetele vastavad,” mainis Birk. “2. juuli seisuga on supluskohtade veeanalüüsi proovid head,” lisas tervisekaitseinspektsiooni peaspetsialist.

Suplusvee kvaliteeti määratakse mitme näitaja alusel – ühes veeproovis analüüsitakse kuni 18 näitajat.

Tervisekaitseinspektsiooni andmeil oli Eestis 2006. aasta seisuga 23 supelranda ja 66 supluskohta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)