„Reigi õpetaja“ mängupaigas käisid vargad (7)

2. juulil kirikuõpetaja Anti Toplaane poolt õnnistuse saanud Kuressaare Linnateatri „Reigi õpetaja“ mängupaika Rüütli spaa taga asuvas Sadamaaidas tabas ööl vastu eilset ebaõnn, kui vargad lõhkusid tabalukud ning viisid mängupaigast minema lavastusele vajalikku inventari.

Linnateatri juhi Aarne Mägi sõnul avastas sissemurdmise teatri tehniline töötaja Ahto Matt, kes läks hommikul näitlejatele Sadamaaida uksi lahti tegema. „Ära oli viidud kuuekeelne Karjala G-duuri kannel, mis oli punases kotis, musta värvi Riccota oboe (mustas kastis), merevaigust kee, puidust graveeritud käepidemega pussnuga, naiste vöö ja tööriistu,“ loetles Mägi kahju, lisades, et kõige kummalisem ese, mis varguse ohvriks langes, oli lavastaja Aare Toikka jope, millel seljal VAT Teatri logo ning kiri „20 aastat teatrit“. Kokku hindab linnateater kahju ligi 20 000 kroonile.

Politsei palub kõigil, kes juhtuvad nimetatud esemeid nägema, anda sellest teada juhtivinspektor Marko Mägile tel 454 9741. Aarne Mägi aga vahendas lavastaja Aare Toikka sõnu: „Kõige ilusam oleks, kui need asjad linnateatrisse tagasi toodaks.“

Aarne Mägi kinnitusel püütakse varastatud asjad uutega asendada ning 25. juulil toimub „Reigi õpetaja“ esietendus igal juhul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)