Purjekas, mis sõidab mööda maad

Purjekas, mis sõidab mööda maad

 

Eile keskpäeval sai Nasva jahtklubi juures näha maapurjekaid ja ka ise nendega sõitu proovida.

Blokart Baltic juhatuse liige Raul Nappa tutvustas põnevat sõidukit, mis on Eestis ja ka mujal Baltimaades veel vähe levinud (Eestis on hetkel kolm ja kogu Baltikumis teadaolevalt 15 säärast uut sõiduriista).

Esimene blokart toodi Eestisse veebruaris. Kuna nende masinatega sõidetakse rannas tavaliselt suvise ilmaga, siis tuli maapurjekas ümber konstrueerida jääpurjekaks. Kõigepealt saigi proovida jääpurjetamist.

„Praegu reisime mööda Eestimaad ja otsime mõnusaid kohti sõitmiseks,“ tutvustas Nappa Saaremaale tuleku põhjuseid. „Esimesed blokardid nägid ilmavalgust kuus aastat tagasi Uus-Meremaal, kus neid hakati valmistama, kuna kehva ilmaga ei tahtnud keegi merel purjetada,“ märkis Nappa, kelle sõnul on põnev ekstreemspordiala kogunud kiirelt populaarsust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)