Malev otsakorral, muljed head

Ligi kaks nädalat tegutsenud Kuressaare linna õpilasmalev hakkab otsi kokku tõmbama. Väsinud malevlaste muljed on siiani head olnud.

Nädalavahetusel toimub malevlaste rõõmuks Leisis suur lõpulaager ja ka nädala sees on olnud kokkusaamisi ja lõbusaid ühistoiminguid. Teisipäeval suundus malevarahvas Eiklasse ja neljapäeval Tuulte Roosi golfiga tutvust tegema.

Laura (14), kes kultuurikeskuse garderoobis töötas, ei kahetse, et malevasse tuli, ning läheks hea meelega malevasse ka järgmisel aastal. „Malevasse tulin pigem uute sõprade kui raha saamise eesmärgil,“ selgitas ta ise.

Reta (14) ja Karmen (14), kes kultuurikeskuse taga parkimispileteid müüsid, ei kahetse malevasse tulekut samuti mitte, ja kuigi Reta Kuressaares ei ela, liituks ta malevaga ka järgmisel suvel. Reta arvates tüütas Kudjapel töötamine lõpuks ära, kuid parkimispileteid müüa on lõbus ja seda tööd võiks teinekordki teha. Malevasse tuli Reta igavusest ja Karmen sõprade pärast. „Lõpulaagrisse läheme kindlasti,“ kinnitasid tüdrukud naerulsui.

Eliise (15) ja Kätlin (13), kelle tabasime raekoja tagant pinke värvimas, kiitsid: „Malev on hea ja lahe, kohe kindlasti tuleks tagasi!“ Tööle tuli Eliise selle pärast, et ema pani ta malevasse kirja, ise ei oleks tüdruk alul tulla tahtnudki. Nüüd aga tuleks ta malevasse heameelega. Eelmisel nädalal kraapisid tüdrukud Kudjape kalmistul hauakive puhtaks, mis nende sõnul üsna tüütu töö oli.

Täna (13-ndal ja reedel) on malevlastel viimane tööpäev. Kuna noori, kes on huvitatud tööst, rahast ja uutest sõpradest, veel jätkub, siis on oodata maleva korraldamist ka järgmisel suvel. Ebausku eirates loodame, et malev lõpeb õnnelikult, lõpulaagri ajal vihma ei saja ning korraldajatel on viitsimist jätkata seda üritust ka tuleval aastal.

Teele Viil, Jakob Prii

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)