Roomassaare jahisadamas viibis hiigeljaht (6)

Roomassaare jahisadamas viibis hiigeljaht

 

Eile hommikul kell 11.30 saabus Roomassaare jahi-sadamasse Suurbritannia lipu all sõitev kahekorruseline jaht Solaia. Sadamatöötaja sõnul on tegu ühe suurima jahiga, mis ses jahisadamas kunagi viibinud.

Jahi agendi Jüri Grišini sõnul on jaht nagu jaht ikka. Peale suuruse polevat veesõiduki juures midagi erilist. Küsimusele, kas sõidukit peaks jahiks, kaatriks või laevaks nimetama, vastas Grišin: „No see on ikka jaht.“

Jahi omanikud Grišinile teada pole, kuna Roomassaarde saabusid Solaia pardal hoopis vene ärimehed, kes hiigeljahiga õhtul edasi Rootsi poole seilavad. Grišin ei osanud ka öelda, kui palju jahis ruume on ning mitmele inimesele see mõeldud on.

Roomassaare jahisadama poes töötav Kärt pole enda sõnul nii suurt jahti varem näinud. Neiu lisas, et tema meelest on tegu parvlaev Viire ilusama variandiga. Samuti mainis ta, et sadama külastajates tekitab Solaia suurt elevust, kuna teiste jahtide kõrval seistes tundub meresõiduk tõelise hiiglasena. Pilte on tema sõnul jahtlaevast päris palju tegemas käidud.

Roomassaares viibinud jahtidest nii mõndagi teadev Rait lisas, et kuigi jaht on suur, pole selle välimus eriti kiita. Tema arvates ei saa Solaiat jahiks nimetada, pigem on tegu jahtlaevaga.

Eile Roomassaare sadamas seisnud veesõiduk on 35,25 meetri pikkune ning 8,6 meetrit lai. Jahi süvis on 2,25 meetrit ja kiirus 12,5 sõlme.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)