Saaremaa kinnisvara hinnad püsivad stabiilsetena

Ajakirjanduse väiteil on kinnisvarabuum Tallinnas raugemas ja aastaga hinnad langenud keskmiselt kümnendiku võrra ja enamgi ning uute korterite asemel on hoogustunud kauplemine hoopis vanadega.

Arco Vara Kinnisvarabüroo AS Saaremaa osakonna juhataja Arvo Eensaar ütleb, et meedias väljaöeldud arvamused kinnisvara hindade languse kohta on üks osa avaliku arvamuse kujundamise protsessist ja sellel on vähe pistmist reaalse olukorraga.

“Saaremaa kinnisvaraturul üldist trendi pole,” arvab Eensaar. “Kui midagi on muutunud, siis on muutunud kinnisvaraturu rõhuasetus, liikudes ostjalt müüjale,” mainib Eensaar. Selle järgi on ostja muutunud passiivsemaks ja müüja aktiivsemaks. “Müüjad peavad ostjaga ise kontakti hoidma,” kommenteerib Eensaar Saaremaa kinnisvaraturu jooni.

“Viimase aja kinnisvaraturu protsesse jälgides võiks öelda, et pealinnas on kõik tendentsid värvikamalt välja toodud,” leiab Eensaar. “ Üleriigiliselt on ehk märgata seda, et enam ei tormata ülepeakaela – asja on aidanud kontrolli alla saada pankade karmim laenupoliitika,” ütleb ta.

Vestman Kinnisvara Saaremaa esinduse peamaakler Marju Lõbus arvab, et Saaremaa kinnisvaraturul pole erilist hinnamuutust täheldatud. ”Hinnad on püsinud stabiilsetena,” ütleb ta. “Üks tendents on märgata ja see on seotud tehingutega: tehinguks läheb vaid siis, kui müüja teeb alghinna suhtes järeleandmisi,” kommenteerib maakler Saaremaa olukorda.

Uus Maa Kinnisvara Kuressaare büroo maakler Martin Sepp teab aga, et kinnisvara hindade tõus on peatunud ja ostja on nõudlikum. “Enam ei osteta suvalist korterit suvalisse kohta. Ostja pöörab enam tähelepanu ehituse kvaliteedile, korteri asukohale ja loomulikult hinnale,” konstateerib Sepp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)