Kuressaares esitleb oma uut plaati Margarita Voites (1)

Kuressaares esitleb oma uut plaati Margarita Voites

 

Laupäeval kell 19 esitleb mittetulundusühing Colla Voce Kuressaare raekojas Eesti muusikateatri primadonna Margarita Voitese poolesajandat lavajuubelit tähistavat ja loomingu paremikku koondavat plaadikogumikku.

Äsjavalminud kogumiku esimesele plaadile on koondatud katkendid Margarita Voitese hiilgerollidest ooperites „Traviata“, „Rigoletto“ ja „Lucia di Lammermoor“. Teisel plaadil saab kuulda koomilist ooperit, klassikalist operetti ja efektseid kontserdinumbreid. Plaatide salvestised pärinevad aastatest 1967–1997.

Lisaks Voitesele on plaatidele jäädvustatud ka teiste väljapaistvate eesti interpreetide, näiteks duetipartnerite Georg Otsa, Hendrik Krummi, Ivo Kuuse, Urve Tautsi, Teo Maiste, Mati Palmi ning dirigentide Neeme Järvi, Eri Klasi ja Peeter Lilje esitused. Kontserdil saadab lauljatari pianist Piia Paemurru ning esitlust juhib Peter Pedak.

Margarita Voites on sündinud 1936. aastal Moskvas. Pool sajandit tagasi – 1957. aasta mais – mängis ta peaosa Vanemuises esietendunud Tartu ülikooli näiteringi operetis „Montmartre’i kannike”, millest sai alguse tema professionaalne lauljatee.

Aastail 1964–1969 oli ta Vanemuise ja 1969–1990 Estonia teatri solist.
Mullu oktoobris tähistas Margarita Voites Estonia kontserdisaalis toimunud galakontserdiga 70. sünnipäeva ja hämmastas publikut oma erakordse vokaalse vormiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)